Doe of maak wat voor een ander

Gepubliceerd op 7 juni 2019 om 10:41

Het is begonnen met een jonge dame die Gulsum heet. Een student waar ik mee op school zat voor mij studie Sociaal Maatschappelijke dienstverlening. Ik wilde iets speciaals doen. En toen dacht ik ga zelf iets maken voor haar. Rocaille kralen gekocht, en een sluiting besteld oversees. You tube filmpje gekeken. Ik heb het geweten ook toen ik dacht, dat doe ik ff. Na paar keer uithalen, en opnieuw doen. Eindelijk kreeg ik het sieraad af. Haar reactie was hartverwarmend, zij was ontroerd. Na haar reactie en ten tijde van het maken dacht ik, wat leuk omdat voor haar te doen. Haar reactie zette mij er toe aan om te denken, waarom niet voor meerdere vrouwen. 

Een sieraad die haar ontroerende, dat kunnen meerdere wel gebruiken. Het gevoel dat je iemand kunt blij maken. Ik dacht dat ga ik doen. Ik vond het wel moeilijk, want gratis een sieraad geven, daar kijken de meeste mensen raar van op. Soms zit de wereld raar in elkaar. Als je iets gratis geeft, zijn sommige mensen achterdochtig. Of  er wordt gedacht: moet ik er wat voor terug doen? 

Ik maak sieraden, omdat het fijn is dat ze glimlachen. Even een moment van geluk. Even uit het moment waar je inzit.  Geven aan iemand die jarig is, of die je bewonderd, of gewoon omdat je ziet dat iemand het zwaar heeft. Dat is mijn grootste beweegredenen om het te doen of maken voor een ander.

Ik wil er niks voor terug te hebben.

Maak mij dat tot een beter mens, ja absoluut het gevoel is mooi.

Maak mij dat beter dan anderen, nee absoluut niet. We zijn allemaal gelijk. We hebben allemaal bagage.

 

Doemavea staat voor iedereen. je hoeft niet veel geld te hebben, om voor een ander iets te doen of te maken. Creativiteit zit in ons allemaal. 

Het is ook niet alleen maken, al zet je een bakkie koffie voor een ander. Dat is ook doen.

Ik blijf het zeggen, ik ben niet beter dan een ander. Ik vind het zo belangrijk dat mensen meer voor elkaar open staan. Dit is niet makkelijk, maar wel mogelijk. je ziet vele nare dingen gebeuren. Dit heb je niet altijd in de hand. het is belangrijk om dicht bij jezelf in de buurt te kijken. Het doet mij pijn als er leed is, maar ik kan de wereld niet veranderen. Ik kan wel mezelf veranderen, en proberen om zoveel mogelijk goed te doen. Moet je voorstellen als iedereen nu elkaar het gun-factor zouden geven, dan had je toch geen oorlogen. Het zit helaas niet zo in elkaar. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.