SAMEN STAAN WE STERK

evenementen

http://wadcultureel.nl/

Wadcultureel is een organisatieDe organisatie die wordt gevormd door:

Hugo van Berkesteijn, Wietske Mulder-Geerling, Marjolijn Hunsche, Han Flietstra, Karin Jongkind, Petra Flikweert.

Wat gaan Marcel en ik doen?

14 september staan Marcel en ik met een kraam op wadcultureel. We varen mee op wat zij goed doen met de markt, waanzinnig leuk.  Jonge kinderen (tuurlijk mogen ouders ook) gaan dan kleur schieten op een schilderij in wat voor vorm dan ook. De schilderijen van de kinderen worden later in de middag geveild, en de opbrengst gaat naar het goede doel dream4kids (zie hieronder waar ze voor staan). Benieuwd wat hoe kleur schieten nu werkelijk gaat, kom vooral kijken.

 

13, 14 & 15 september 2019

WadCultureel het driedaagse Waddinxveense culturele evenement, opent op vrijdag met een concert. Zaterdag zijn monumenten open voor bezichtiging en presenteert cultureel Groene Hart zich op podia en op de culturele markt. De Waddinxveense Cultuurprijs wordt uitgereikt en schilders bevolken Montmartre. NIEUW dit jaar is Waddinxveen Bakt! Jazze aan de Nesse sluit het evenement op zondag af. Een week eerder, op zaterdag 7 september, laten de wijkplatforms de buitenbios draaien.

Bekijk hier de foto’s genomen door leden van de Fotoclub van de Waddinxveense Kunstkring op WadCultureel
zaterdag 8 september 2018, Gouweplein Waddinxveen.

 

Goede doel dream4kids, wat doen zij?

DE DROOMDAGEN VAN STICHTING DREAM4KIDS

Wij organiseren al sinds 2003 droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die kampen met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Kinderen kunnen hierdoor het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens. Ze krijgen weer moed en energie om in dromen te geloven.

WAARIN ONDERSCHEIDEN WE ONS?

- De doelgroep (traumakinderen) is uniek

- De doelgroep is een grote groep kinderen die het heel moeilijk hebben maar weinig zichtbaar is, en daardoor te weinig aandacht krijgt

- Onze aandacht heeft een bewezen impact op het leven van een kind dat nog een hele toekomst voor zich heeft

- Dream4Kids kent een blijvende verbondenheid met de kinderen

- Door de kleine organisatie zijn wij in staat persoonlijke aandacht te geven en wordt het geld direct besteed waarvoor het bedoeld is

 

 

DONEER

Wat vind ik van dream4kids?

We zijn ook  kind geweest. We weten als geen ander dat je kinderjaren effect heeft op je verdere leven. Als er niemand ie voor jou als kind, als je het niet meer trekt, dat is zwaar. Ieder kind kan het zwaar hebben, of het nu verlies, scheiding van ouders of oorlogstrauma. Het is moeilijk om te zeggen die heeft het zwaarder als de ander. Ieder beleefd zijn bagage op dat moment even zwaar, waar hij of zij is. Dream4kids is een geweldig goede doel, omdat zij op dat moment een kind uit het zware moment haalt. Er wordt om ze gegeven, en dat is de warmte die ze nodig hebben. Ze zeggen wel eens de jongeren zijn de toekomst. Je hebt een zware toekomst, als je als kind niet gesteund of begrepen wordt. Als je de liefde niet voelt als kind, wordt je als jongere nooit begrepen waarom je zo moeilijk doet. Dan ben je een probleem kind. JE BENT GEEN PROBLEEM KIND. JE BENT IN EEN PROBLEEM WERELD. Kinderen uit hun moment halen door 1 mooie dag te beleven, krijg je energie. Tuurlijk is het maar 1 droom dag, maar voor de rest van je leven een gedachte waar je lang op kunt teren.